0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Exercițiul „SARMIS 20”, de tip LIVEX (Live Exercise), a debutat cu exerciții de comandament, și exerciții de rezolvare a unor situații tactice. Ulterior, exercițiile de antrenament în teren au fost cele care au testat cel mai mult nivelul de pregătire al vânătorilor de munte în teren muntos-împădurit, toate exercițiile bazându-se pe un scenariu fictiv.


În cadrul exercițiului a avut loc și evaluarea personalului companiei de vânători de munte (Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele”) și a echipei de control aerian tactic (CAT) participante la Forța Consolidată de Răspuns NATO/NRF, în perioada 2020-2022. O echipă de evaluatori din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite și Componenta Operațională Terestră, a determinat nivelul de pregătire pentru misiune a structurilor și a identificat principalele deficiențe care trebuie remediate.


La exercițiu au participat 2 elicoptere IAR-330 Puma SOCAT și 2 MiG-21 LanceR, aparținând Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” din CâmpiaTurzii.
Temperaturile scăzute pe timpul nopții și dimineața, zilele cu ploaie, efortul fizic și psihic depus, terenul muntos-împădurit de la altitudini de 1300 m la 1788 m, au fost principalele provocări ale exercițiului “SARMIS 20”.

Structurile din Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” cu cele mai multe forțe participante la exercițiu sunt Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” și Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada”.


Sursă text/foto: Cpt. Mariana Dinu / Plt. maj. Constantin Itu

  • foto: Cpt. Mariana Dinu / Plt. maj. Constantin Itu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Daniel Melinte
office@militaryandpolice.ro

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.